Nationaal Park AriKok

 Slang in Arikok

In het aan de oostkust grenzend, heuvelachtige woestijn met rotsformaties is een gebied van circa 34 vierkante kilometer uitgeroepen tot Nationaal park.

Dit beschermde natuurgebied beslaat iets minder dan 20% van het grondoppervlak van Aruba. Midden in het gebied ligt de 188 meter hoge Arikok waar het park naar genoemd is. Op de top van de Arikok staat een grote witte omgekeerde trechter waarin vlieghuidnavigatieapparatuur is geplaatst.

www.arubanationalpark.org


Fort Zoutman

 Fort Zoutman in Oranjestad

In het gerenoveerde Fort Zoutman bevindt zich het Historisch Museum van Aruba.

In verband met oplopende internationale spanningen zijn aan het einde van de 18de eeuw op de eilanden in het Caribische gebied fortificaties gebouwd. Op Aruba is de burcht aan de Paardenbaai aangelegd, omdat hier ook de haven kan worden verdedigd. In 1798 is het fort voltooid, dat vernoemd is naar de in 1793 overleden hoogste bevelhebber van de marine, Johan Arnold Zoutman. Rond het Fort Zoutman ontstaat een nederzetting die later Oranjestad wordt genoemd.

http://www.aruba.com/things-to-do/fort-zoutman-historical-museum


Aruba Aloë Factory

 Aloë vera

Bij de huidige Aruba Aloë fabriek is een museum ingericht en een winkel die beautyproducten verkoopt.

nl.aruba.com/activiteiten/aruba-aloe-museum-en-fabriek

 


Muntenmuseum

Zuidstraat 27, Oranjestad.            Het herbergt zo'n 40.000 munten uit meer dan 400 landen, in 110 categoriën.            Open van maandag tot vrijdag van 7:30 tot 12:00 en van 13:00 tot 16:00 Website: www.museumaruba.org

Archeologisch Museum

Zoutmanstraat 1, Oranjestad.            Het museum is gemoderniseerd en veel interactiever geworden. Het heeft ongeveer zeshonderd artefacten, en           kan het publiek niet alleen informatie lezen en zien, maar ook aanraken en luisteren. Verder worden een aantal           oude Arubaanse objecten tentoongesteld die in bruikleen zijn van het Museum voor Volkenkunde in Leiden.            Open van maandag tot vrijdag van 8:00 tot 12:00 en 13:00 van 16:00. Website: www.namaruba.org

 


 

Zandduinen

De zandduinen van Aruba bieden mogelijkheid voor een wandeling door een surrealistische omgeving.

 


Goudsmelterij

In 1899 nam de Aruba Gold Concessions het beheer over en bouwde een nieuwe smelterij in de Franse Pas bij Balashi. Hier werd het gedolven goud uit Miralamar verwerkt. Na de Tweede Wereldoorlog is nog diverse malen geprobeerd de goudwinning te hervatten, maar dat bleek niet meer rendabel. Er zit nu nog steeds goud in de Arubaanse bodem.

www.beautiful-aruba.nl/bezienswaardigheden/goudmijnruines.html


Ezelreservaat

 De ezel als lastdier

Al op enige afstand van Aruba’s Donkey Sanctuary in Santa Lucia komt het geluid van een balkende ezel u tegemoet.

Vroeger waren ezels het belangrijkste vervoermiddel maar nu leven ze alleen nog in het wild. Donkey Sanctuary verzorgt de verwaarloosde ezels en biedt bezoekers een informatief programma, inclusief een tour door het park.

main.arubandonkey.org/portal/index.php/home


Stuisvogelboerderij

 Struisvogelboerderij

De Arubaanse Struisvogelboerderij ligt aan de oostkant van Aruba bij de voormalige natuurlijke brug.

Op deze boerderij ziet u de struisvogels van heel dichtbij en leert u van alles over hun gedrag en gewoontes. Iedere dag worden onder leiding van een gids rondleidingen gegeven en na afloop kunt u struisvogeleieren kopen.

www.arubaostrichfarm.com/nl


Vlindertuin

 Exotische vlinders

Een bezoek aan de vlindertuin in Palm Beach is zeker de moeite waard. In deze afgeschermde ruimte vliegen de meest exotische exemplaren rond.

www.vakantiearena.nl/aruba/vlindertuinbutterfly-farm