Klimaat

 Watertemperatuur 27 °C

Aruba heeft een semi-droog, tropisch klimaat. De koudste maand is januari met een gemiddelde maandtemperatuur van 27,5 °C en de warmste maand is september met een gemiddelde maandtemperatuur van 30 °C. De passaatwind uit het noordoosten brengt overdag verkoeling en 's nachts warmte. De gemiddelde regenval bedraagt jaarlijks 600 mm en de meeste regen valt in het regenseizoen tussen de maanden oktober en januari. Het orkaanseizoen loopt van juni t/m november. Het zuidelijke deel van de Cariben waar Aruba ligt, wordt zelden aangedaan door deze tropische stormen. Meestal scheren zij langs het eiland.

Houdt er rekening mee dat de zon op Aruba zeer fel is. De eilanders zoeken tussen 12 uur en 15 uur niet voor niets de schaduw op. Een goede zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor wordt aangeraden. Bedek hiernaast uw hoofd en zet een goede kwaliteit zonnebril op. Draag een T-shirt als u gaat wandelen. Gaat de wandeling door de natuur, neem dan voldoende drinkwater en een insectenwerend middel mee.


Aruba, voor elk wat wils

Onderwaterwereld van Aruba

Aruba heeft witte stranden, wuivende palmen en een azuurblauwe zee onder de stralende zon en ook de mogelijkheid voor (onder)watersporten, excursies en museabezoek. Kortom: het complete plaatje voor een geslaagde vakantie.


Stranden op Aruba

Dividivi bomen bij Eagle Beach

Door de hagelwitte stranden, een heldere zee, de stralende zonen en het constante klimaat is Aruba het hele jaar door een populaire vakantiebestemming voor zonaanbidders, duikers en snorkelaars.


Ontspanning op Aruba

Palapa's voor welkome schaduw

Op Aruba concentreert het vermaak zich overdag vooral rond stranden en het (zee)water. In de avonduren bieden de toeristencentra een gevarieerd aanbod uitgaansgelegenheden voor jong en oud.


Sport op Aruba

Per kano de kust verkennen

Kilometers open zee, schitterend helder water en een altijd aanwezige bries staan garant voor een enorm aanbod van watersporten. De actieve vakantievierder kan overal terecht voor zijn favoriete sport.


Excursies op Aruba

Diverse excursies mogelijk

Op en rond Aruba zijn georganiseerde tochten mogelijk op een quad of paard en kunt u een jeepsafari, een boottocht of een helikoptervlucht maken.


Evenementen op Aruba

Carnaval in Oranjestad

Jaarlijks vindt een aantal grote evenementen plaats op Aruba. Traditionele evenementen zijn carnaval, de Nationale Dag, het feest van Sint Januari, de Aruba Muziek Festivals en diverse Zeilevenementen.


Nachtleven op Aruba

Exotische cocktails

Aruba kent een bruisend uitgaansleven dat begint met exotische cocktails tijdens de ‘happy hours’ in de diverse Beachbars en gaat door tot diep in de nachtelijke uurtjes in nachtclubs, discotheken en cafés.

 

Bron: http://www.royalaruba.nl