Palm Beach

 Strand Palm Beach

Het hagelwitte strand van Palm Beach ligt in het westen van Aruba, ten noorden van residentie Oranjestad. Het brede, fijne zandstrand van Palm Beach is spierwit en strekt zich uit voor zover je kunt zien. Vanwege aflandige wind is de oceaan hier zeer rustig en veilig om in te zwemmen. Vaak zijn bij de hotels delen van het water afgezet, zodat badgasten niet te ver het water in gaan. Het fraaie strand biedt u diverse faciliteiten en tegen betaling huurt u er strandbedden, kussens en parasols.

Op het strand van Palm Beach worden allerlei activiteiten aangeboden. je kunt aan een parachute achter een boot hangen, een waterscooter huren, meevaren op een bananaboat, op een kussens achter een speedboot zwieren of een surfplank huren. Vervelen hoeft je je hier nooit. Tip: ga voordat je kiest voor een attractie altijd even rondkijken wat er door de verschillende exploitanten wordt aangeboden en voor welke prijs!

 


Eagle Beach

 Dividivi's bij Eagle Beach

Eagle Beach is misschien wel het mooiste strand van Aruba, gelegen tussen Oranjestad en de  rotsachtige kust voorbij Palm Beach. Kilometers hagelwit poederzand en een rustige branding zijn kenmerkend voor dit strand. Hier vindt u de karakteristieke dividivi-bomen. U kunt verkoeling zoeken onder een van de vele vrij beschikbare palapa's, de rietparasols die zo typereend zijn voor Aruba. Het strand is breed, het zeewater is helder en blauw en de zee is hier rustig. Op dit strand zijn voor liefhebbers van snelheid en avontuur waterscooters te huur. Op het strand zijn toiletten voor handen en er is verhuur van stoelen en parasols en ruim voldoende parkeergelegenheid, langs de weg of onder de bomen.


Arashi Beach

 Strand Arashi Beach

Het circa 100 meter lange, brede  strand van Arashi Beach ligt in de uiterste noordoostpunt van Aruba. Het is een smal overwegend wit zandstrand met hier en daar kiezels en een prima plek voor zwemmen, snorkelen en duiken. In de koraalriffen die hier een stukje uit de kust liggen, bevinden zich op ca. 20 meter diepte de resten van de Antilla, het grootste wrak in het Caribische gebied. Bij dit strand vindt u ruime parkeergelegenheid, maar er zijn verder geen faciliteiten aanwezig.


 

Malmok Beach

 Flamingo's bij Malmok

De mooiste plaatsen om te snorkelen bevinden zich bij Malmok Beach, in het noordelijk gedeelte van Aruba. De baaien daar kenmerken zich door wit zand, ondiep water en veel tropische vissen. Met een beetje geluk kom je hier tijdens het snorkelen een schildpad tegen. Er is ook een klein zandstrandje bij Malmok. De faciliteiten zijn beperkt, maar er zijn wel een aantal vrij toegankelijke palapa's beschikbaar voor de soms broodnodige schaduw.


Mangel Halto

 Duikspot Mangel Halto

Mangel Halto Beach is een van de beste plekken om te duiken en te snorkelen op Aruba. Het strand bevindt zich in Pos Chiquito, aan de oostzijde van Aruba, ten zuiden van de Spaanse Lagoon. De lagoon is een wit poederstrand met ondiep water. Dit strand is populair bij de plaatselijke bevolking, die er in de weekends ook graag uitgebreid gaat picknicken en barbecuen. Behalve enkele grote vierkante schaduwhutten tref je hier op het strand geen speciale faciliteiten aan. Maar Mangel Halto is en blijft voor veel duikers dé plek van Aruba.


Hadicurari

 Palapa bij Fisherman's Huts

Aan de noordwestkust van Aruba treft u het witte zandstrand van Hadicuri aan, beter bekend als de Fisherman's Huts. De vissersmanshutten staan er nog steeds, maar zijn uitsluitend beschikbaar voor eigenaars. Enkele traditionele vissersbootjes herinneren nog aan de tijd dat deze hutten met name werden gebruikt voor opslag van visserijmaterialen.

Fisherman's Huts is de spot bij uitstek voor windsurfers en kitesurfers. Het water is hier ondiep en zeer geschikt om surfen te leren. vandaar dat zich hier ook de meeste surf- en kitescholen van Aruba bevinden. Er staat ook bijna altijd wind. Wel opletten, want meestal is de wind aflandig. Ook is het goed mogelijk om hier te zwemmen in ondiep water. In de schaduw van lescontainers die op het strand staan, kunt u aan de felle zon ontsnappen. Het strand heeft faciliteiten voor de watersport, winkeltjes, bars en restaurants.


 

Manchebo Beach

 Palmen bij Manchebo

Manchebo Beach ligt in het noordwesten van Aruba en is een breed, langgerekt wit zandstrand. Het strand van Manchebo is qua oppervlakte het grootste van Aruba. op dit strand staat een stevige en soms verraderlijke branding. Diverse hoge palmen zorgen hier voor de broodnodige schaduwplekken.


Druif Beach

 Pelikaan bij Druif Beach

In de nabijheid van residentie Oranjestad ligt het ongeveer 300 meter lange witte zandstrand van Druif Beach. Hier kun je naar hartelust zwemmen en snorkelen in kalm water met een heerlijke temperatuur van om en nabij de 27 graden Celsius. Duif Beach is favoriet bij de Arubanen, vooral voor gezinnen met kinderen. Het strand is gemakkelijk bereikbaar. je parkeert de auto gewoon aangrenzend aan het strand.


Rodgers Beach

 Rodgers Beach

Een strand voor rustzoekers, weg van de grote mensenmassa's? Dan moet je op Rodgers Beach zijn. Rodgers Beach is een rustig wit zandstrand in het uiterste zuidoosten van Aruba. Voor veel bezoekers is het best een eindje rijden met de auto, maar het is wel erg de moeite waard. De koraalriffen voor de kust zorgen voor rustig zwemwater waardoor ook gezinnen met kinderen en minder goede zwemmers hier aan hun trekken komen.


Baby Beach

 Baby Beach

Veel grote vissen zien? Dan moet je bij Baby Beach zijn. Zoals de naam al aangeeft, is Baby Beach, in de zuidelijke punt van Aruba het favoriet strand bij families met kleine kinderen. het strand bevindt zich in een soort van baai met een sterk stromende waterdoorgang. Het merendeel van de baai is ondiep water met een zanderige bodem, waar ook kinderen kunnen staan. Het witte zandstrand is goed bereikbaar en de zee is kalm. In de stroming van de doorgang kun je de vissen bijna pakken. Zij zijn altijd in groten getale aanwezig. Op het strand staan palapa's en je kunt er ligstoelen huren. Verdere watersportfaciliteiten ontbreken hier, maar eettentjes voor versnaperingen en drinken zijn wel aanwezig.