Watersporten

 Diverse strandactiviteiten

Aruba is een watersportparadijs bij uitstek. Er zijn tal van duikscholen en windsurfscholen. Behalve windsurfen en kitesurfen, duiken en snorkelen zijn er tal van andere watersporten op Aruba te doen. Kajakken, wakeboards, kneeboards, jetski's en kano’s huren kan in Oranjestad op veel plaatsen langs de kust, maar ook zijn zeilboten in alle soorten en maten te huur. Langs de westkust zijn mooie begeleide kanotochten over zee te maken. U peddelt met een gids van baai tot baai. Op veel stranden kun je waterskiën of een rit op een bananaboat, waterscooter of waterfiets maken. Door de gunstige wind (de noordoost passaatwind waait altijd uit dezelfde hoek) en het heldere zicht is zeilen een populaire watersport op Aruba. In Oranjestad en diverse andere plaatsen langs de kust worden zeilexcursies met of zonder bemanning georganiseerd en zeilliefhebbers kunnen het gehele jaar door zeilboten huren, in alle soorten en maten.

In de Caribische zee zwemt een grote variatie aan vissen, zoals zwaardvissen, baracuda's, blue marlins, tonijnen en mahi mahi. Diverse charters regelen vanuit Oranjestad dagelijks vistrips op open zee. Dankzij het tropische klimaat kunt u op Aruba dagelijks genieten van strand, zee en zwemmen, het hele jaar door. De prachtige Arubaanse zandstranden van de westkust van Aruba behoren tot de mooiste van het Caribische gebied. Palm Beach, met een rustige zee, is het meest bekende en drukste strand. Tip! Pas op voor zgn. Portugese oorlogsschepen, op kwallen lijkende poliepen kolonies met zeer lange tentakels die bij aanraking een voor de mens zeer pijnlijk kunnen zijn en een gevaarlijk gif afscheiden.


Surfen

 Golfsurfen

Windsurfers en kitesurfers zijn op Aruba helemaal in hun element. De constante passaatwinden en de aangename watertemperatuur zijn daar debet aan. Een ideale combinatie voor deze watersporten. De bekendste surfgebieden op Aruba zijn Eagle Beach, Haducurari, Boca Grandi en Dos Playa. Doordat het hagelwitte strand van Hadicurari (Fisherman's Huts) aan de westkant van het eiland, rustig overgaat via ondiep water, naar de diepe oceaan, is dit een geschikte plek voor zowel startende als gevorderde beoefenaars van windsurfen en kitersurfen. Op Boca Grandi aan de oostkant van het eiland kunnen gevorderde surfers hun hart ophalen. Deze plek is de garantie voor de meest geweldig en spectaculaire wind- en kitesurfervaring. Let op! Dit is niet voor beginners en om het windsurfen en kitesurfen te leren. De natuurelementen zijn hier alleen met moeite te overwinnen door cracks.

Ook voor golfsurfen is er voldoende gelegenheid op de diverse stranden. Golfsurfen wint aan populariteit op Aruba. Doordat het water op veel plaatsen van zeer diep naar ondiep gaat, ontstaan flinke golven waarop je uitstekend kunt golfrijden. Maar let goed op. De oceaan kan verraderlijk zijn.


Duiken en Snorkelen

 Onderwaterwereld Aruba

Aruba is één van de beste locaties voor snorkelen en duiken ter wereld. geen wonder dat zich op het eiland zoveel duikscholen bevinden. Het water rond Aruba is bekend om de prachtige koraalriffen en de vele scheepswrakken die hierop zijn vergaan. De meeste van de 42 duiklocaties zijn uitsluitend te bereiken per boot. Het meest imposante scheepswrak van de Cariben, de Antilla, ligt op de oceaanbodem ten noordwesten van Aruba. Verreweg de meeste duikplaatsen bevinden zich aan de westelijke en zuidelijke kust en de onderwaterwereld is hier gemaakt voor kust-, boot-, rif-, en grotduiken. Populaire locaties voor duiken met koraalriffen zijn: Arashi Reef, Antilla Reck, California Wreck, Harbor Reef Oranjestad en Sponge Reef. Op deze duikplekken kunnen zowel beginnende duikers als ervaren duikers in de vele duikscholen die iedere dag duiktrips organiseren terecht.


Golf

 2 Golfbanen

Aruba telt in totaal 4 golfbanen, waaronder één 18 holes championship course. Deze par 71 golfbaan van Tierra-del-Sol ligt in het noorden van Aruba, vlakbij de vuurtoren. De golfbaan heeft een driving-range, een puttinggreen, een pro-shop, caddy-service en vanzelfsprekend een gezellig clubhuis. De overige golfbanen op Aruba zijn allemaal 9 holes: de baan van de Aruba Golf Club in San Nicolas, de Aruba en Golf Leisure in Palm Beach en The Links at Divi Aruba bij Druif Beach.


Tennis, beachtennis en squash

 Tennis

De meeste hotels en appartementencomplexen op Aruba zijn uitgerust met één of meerdere tennisbanen en squashbanen. Daarnaast kan er tennis en squas worden gespeeld bij de Aruba Racket Club in de omgeving van Palm Beach. Op Aruba is beachtennis heel populair. Het is hier een van de meest gespeelde sporten. Ga daarvoor naar Club Tropicana af Mamboo Beach. Er zijn daar diverse beachtennisbanen beschikbaar. De speciale beachtennisrackets zijn hier meestal te huur of te leen.


Paardrijden

 Paardrijden in Aruba

Op Aruba zijn diverse ranches waar u paarden kunt huren. De maneges zijn vaak het startpunt van waaruit begeleide tochten worden georganiseerd. Voor kinderen worden op verschillende plaatsen trips voor paardrijden georganiseerd.